360 π.Χ. περίπου: Ο Πραξιτέλης φιλοτεχνεί μια Αφροδίτη που αγοράζεται από του Κνιδίους και τοποθετείται στην Κνίδο μέσα σε ένα μικρό ναό. Η παράδοση της εξύμνησης του αγάλματος με επιγράμματα ξεκινά με δύο επιγράμματα που αποδίδονται στον Πλάτωνα. Σύντομα αρχίζουν τα ταξίδια προς την Κνίδο από εκείνους που ήθελαν να θαυμάσουν το άγαλμα από κοντά.
300 π.Χ. περίπου: Τα ονόματα των πρώτων εραστών της Αφροδίτης της Κνίδου γίνονται γνωστά: Μακαραίος από την Πέρινθο και πιθανώς κάποιος ΑΡΙΣΤ...
Αρχές 3ου αι. π.Χ: Ένας άνδρας βιάζει το άγαλμα, αφήνοντας μια κηλίδα στο μηρό της θεάς, και μετά από αυτή την ιερόσυλη πράξη του αυτοκτονεί
260 π.Χ. περίπου: Ο Νικομήδης Α΄, βασιλιάς της Βιθυνίας, προσφέρεται να καλύψει το οικονομικό έλλειμμα των Κνιδίων με αντάλλαγμα το αριστούργημα του Πραξιτέλη. Οι Κνίδιοι αρνούνται.
Αρχές 2ου αι. π.Χ.: Ο υστεροκλασικός κυκλικός ναός, που φιλοξενούσε το άγαλμα, αντικαθίσταται από έναν μεγαλοπρεπέστερο.
70 π.Χ.: Ο θαυμασμός για την Αφροδίτη της Κνίδου αρχίζει να ριζώνει στο ρωμαϊκό πολιτισμό, όπως φαίνεται από την ενθουσιώδη αναφορά του Κικέρωνας στο άγαλμα.
90 μ.Χ. περίπου: Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς θέτει τέλος στο φαινόμενο των εραστών της Αφροδίτης της Κνίδου.
393-394 μ.X περίπου: Το άγαλμα μεταφέρεται από την Κνίδο στη Κωνσταντινούπολη, όπου εκτίθεται στη συλλογή του Λαυσείου.
476 μ.Χ.: Το άγαλμα καταστρέφεται από φωτιά.