Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Les croisés en Asie Mineure

Συγγραφή : Cheynet Jean-Claude (18/8/2008)

Για παραπομπή: Cheynet Jean-Claude, "Les croisés en Asie Mineure", 2008,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=12499>

Les croisés en Asie Mineure (5/6/2008 v.1) Σταυροφόροι στη Μικρά Ασία (5/6/2008 v.1) Crusaders in Asia Minor (5/6/2008 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Les Byzantins connaissaient bien les Latins lorsqu’ils furent confrontés aux troupes de la première croisade. Alexis profita de la victoire des Latins sur les Seldjoukides de Nicée pour récupérer toute l’Asie Mineure de l’Ouest. L’impact des deux croisades suivantes fut modeste en Asie Mineure, soulignant juste l’agacement des populations face aux pillages des croisés en mal de ravitaillement. La prise de Constantinople en 1204 entraîna la constitution de l’Empire latin. Les croisés purent s’emparer d’une partie de la Bithynie, mais ne la gardèrent qu’une vingtaine d’années.

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>